Tim Stuart Drieam

Tim Stuart

Drieam

Over Tim

Who the fuck was Tim?

Op een mooie dag in 2013 kwam opeens Tim Stuart bij ons binnenlopen. Een Hollandse jongen met een Engelse naam en Zuid-Europese charme. Hij studeerde nog aan de TU in Eindhoven en “deed iets met ict”. Hij begon als zzp-er maar had dus al snel “personeel” om zich heen. Hij was op zoek naar collegialiteit en vond een vriendengroep op Strijp-CS die veel meer deelde dan de postcode.

En zoals dat hoort zijn de oudste herinneringen het zoetste. Toch Tim?

“Ik kan me nog goed mijn eerste cooking battle herinneren. Man, man. Het was midden in de zomer, buiten op het perron van het Glasgebouw. Hilde, Koen en Bianca waren die keer verantwoordelijk voor het eten: een geweldige Caribische bbq. En daarna langzaam de nacht in glijden met salsa dansen tot de zon opkwam en (te) veel caipirinha’s. Zo’n gevoel van ‘hier hoor ik thuis’ dat je maar zelden tegenkomt.”

Wat is het belangrijkste wat je geleerd hebt in die beginperiode?

“Ik heb in ieder geval behoorlijk leren tafelvoetballen en ik denk dat ik in die jaren gevormd ben als ondernemer. Anders was ik het nu niet geweest. Ons bedrijf Drieam is een start-up in de onderwijssector. We willen het leren toegankelijker en makkelijker maken voor iedereen. Dit doen we onder meer door onze cursusadministratie voor (commerciële) opleiders: Eduframe.nl. Verder specialiseren we ons in maatwerk applicaties voor het onderwijs. In die jaren haalden we Fontys en TU/e als klanten binnen en dat was natuurlijk wel een hoogtepuntje”.

Waarom ben je eigenlijk bij ons weggegaan dan?

“Dat is een natuurlijk proces. Mensen vertrekken van zo’n fantastische plek om twee redenen: of ze redden het niet als zzp-er, of ze groeien te hard. Dat laatste was bij ons het geval: we zaten regelmatig met 4-5 man bij Strijp-CS en claimden te veel ruimte. Het werd tijd een eigen plek te creëren om zo verder te bouwen aan ons bedrijf. Nu zitten we 100 meter verderop in het Klokgebouw. We zijn inmiddels met 13 man en we groeien door. Er blijven veel uitdagingen op zowel programmeergebied als op onderwijskundig vlak. We willen ons product Eduframe graag naar de internationale markt brengen, maar daar moet nog veel voor gebeuren. We zijn nu alweer naar een grotere ruimte aan het kijken omdat onze ruimte in het Klokgebouw na een half jaar alweer te krap blijkt.”

Heb je nog adviezen voor beginnende ondernemers?

“Ja zeker. Kies voor meer dan alleen een werkplek. Als ondernemer is je werk ook een beetje je leven. Dan kun je maar beter zorgen dat je dit beleeft met leuke en fijne mensen om je heen. Mensen met wie je samen je successen én je teleurstellingen kunt delen.”

Ook deel uitmaken van Strijp-CS?